EGE ÜNİVERSİTESİ CİNSİYET EŞİTLİĞİ PLANI

Ege Üniversitesi, cinsiyet eşitliğinin üniversitenin farklı birimlerinde istikrarlı olarak gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Bünyesinde Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ege Kadın Çalışmaları Topluluğu ve Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Destekleme ve Cinsel Taciz Önleme birimlerini bulundurmasının yanında, bu birimlerin ulusal ve uluslararası çalışmalarda aktif olmaları toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için atılan önemli adımlar olmuştur. Daha geniş kitlelere ulaşmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına, Ege Üniversitesi bilim, teknoloji, eğitim, hukuk, sosyoloji, ekonomi, kültür, kadın sağlığı gibi çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı için kurum içi denetim yapılmış ve aşağıdaki hedeflere ulaşmak için 2022-2025 Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı hazırlanmıştır.

Hedefler:

• Toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde kadın ve kız çocuklarına her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının sadece insan hakkı değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırmak için de büyük önem taşıdığını bilir ve hedeflerini, planlarını bu yönde yürütür.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farklı birimlerde yapılan bilimsel çalışmaları destekler.
  •  Toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında kadına karşı yapılan şiddeti önlemeye ve kadın haklarını korumaya yönelik birim ve merkezleri bünyesinde bulundurur, çalışmalarını yürütür.
  •  Üniversite personeli ve öğrencisinin çocukları için uygun fiyatlarda bakım olanakları sağlar.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde ayrımcılık yapmama politikasını destekler.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenler, gerçekleştirilen etkinliklere katılır, kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapar.
  •  Mesleklerin cinsiyetleştirilmemesini destekler.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini kamuya yaymak adına akademik çalışmalar gerçekleştirir.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek kıdemli akademisyen sayısının yükseltilmesini destekler.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliğinin üniversitenin her biriminde yaygınlaştırılmasını hedefler.

EGE ÜNİVERSİTESİ CİNSİYET EŞİTLİĞİ PLANI TAM VERSİYONU.